2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Yerleştirme /Staj Hareketliliği Hakkında Duyuru

2015-2016 Akademik yılı Bahar dönemi (yedek)  ve/veya  2016-2017 Akademik Yılı (Güz ve Bahar) için Erasmus+ Program kapsamında Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Yerleştirme /Staj Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin  aşağıda belirtilen  başvuru  ve yabancı dil sınav kriterlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Kriterleri:

1. Lisans öğrencisi için ikinci sınıf öğrencisi olmak 2.20/4.0, Yüksek Lisans ve Doktora için ise 2.5/4.0 ağırlıklı ders ortalamasına sahip olmak,
  2. Nihai başarı notu hesaplanırken ağırlıklı ders ortalaması %50, yabancı dil bilgisi % 50 etki edecektir,
  3. Üniversitenin tüm bölümlerindeki öğrenciler başvurabilirler, her bölüm için eşit  öğrenci sayısı belirlenir,
  4.  Son başvuru günü: 20.11.2015 Cuma günü saat 17.00’e kadar başvurularını Erasmus Ofisine yapmaları gerekmektedir.  Bunun için web sayfamızdaki başvuru formunu doldurmaları (resimli) ve en son “Öğrenim Belgeleri”ni eklemelidirler.

Yabancı Dil Sınav Kriterleri:

1. Yabancı Dil Sınav günü 21.Kasım.2015 Cumartesi günü saat 10.00 Sefaköy Kampusünde yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.
  2. Yabancı Dil Sınavı üniversitemizin Yabancı Dil Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından yapılır.
  3. Yabancı Dil düzeyi belirlemede kullanılacak belgeler ve uygulanacak metod tüm öğrenciler için aynıdır (diğer sınav belgeleri geçerli değildir, TOFEL gibi)
  4. Yabancı Dil Sınav notu 100 üzerinden değerlendirilmesi durumunda konuşma düzeyinin ağırlığı en fazla 25’tir ve toplam başarı notuna etkisi en fazla .5’tur.