Erasmus Tecrübe Paylaşımı Etkinliği / Erasmus Experience Sharing

Etkinlik, Erasmus sürecinin yaygınlaştırılması, görünürlüğünün arttırılması ve yararlanıcı hikâyelerinin yerelde paylaşılması amacıyla düzenlenmiştir.

Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. C. Uğur Özgöker’in açılış konuşmasıyla Erasmus Tecrübe Paylaşımı Etkinliği başlamıştır. Selamlama konuşması ve kısaca Avrupa Birliği ve Erasmus’un çıktıları hakkında bilgi veren Kurum Koordinatörümüzden sonra Erasmus Hareketlilikleri Kıdemli Uzmanı Neslihan Kayış, Erasmus Süreçleri Hakkında Bilgilendirme Konuşması gerçekleştirmiştir. “Erasmus nedir”, “Neden Erasmus yapılmalı?”, “Erasmus’tan kimler faydalanabilir”, “Erasmus’a katılım şartları nelerdir”, “Yabancı Dil Sınavı başvuru süreci nasıl gerçekleşir”, “Öğrenci seçimi nasıl yapılır”, “Öğrenim-staj hareketliliği ve hareketlilik hibeleri” gibi konular hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Genç Arel “AB Gençlik Proje” sorumlumuz Mahmut Işıldak, Avrupa Gönüllülük ve Gençlik Projeleri, “Projelere nasıl başvuru yapılır”, “Europass ve niyet mektubu nedir”, “yerel faaliyetler nelerdir” gibi konular hakkında bilgilendirme gerçekleştirilmiştir.

Erasmus öğrenci kulübümüz ESN (Erasmus Student Network) başkanı Ayşe Feyzan Yürek ise ESN Erasmus Kulübü ve faaliyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapmıştır.

Erasmus programından faydalanan Ömer Tapan, Nazlı Arslan, Erkut Oğan adlı öğrencilerimiz “Erasmus ile nasıl tanıştıklarını”, “Erasmus sürecinin nasıl yürütüldüğünü” Erasmus’un hayatlarına nasıl katkıda bulunduğuna dair tecrübelerini birer sunum aracılığıyla paylaşmışlardır.

Yine ESC programı kapsamında hareketlilik yapan öğrencilerimiz Halime Yiğit ve Sara Jonuzi de katılımcılarla Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyet sonrası tecrübelerini paylaşmıştır.

Etkinlik Erasmus ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yeni akademik yıl itibariyle Kurumumuza yeni anlaşmaların kazandırmayı teşvik etmek amacıyla “yeni anlaşma kazandıran” Akademik ve İdari Kadroda bulunan hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür belgesi takdim edilerek devam etmiştir.

Program sonunda etkinliğe katılım sağlamış olan öğrencilerimiz arasından çekiliş gerçekleşmiş günün anısına hediyeleri takdimi gerçekleştirilmiştir.

Erasmus programından faydalanan öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi ve kokteyl ikramı ile program son bulmuştur.